NASZA HISTORIA

Kiedy 7 grudnia 2013 roku ogłosili uroczystym momentem inicjacji Frytek Belgijskich pod Wawelem, znajomi pukali się w głowę. Bo zimno, koniec roku, ciemno… – Pogoda była parszywa, ale nie wycofaliśmy się. Rozpaliliśmy frytownicę do czerwoności, a tłumy, które ustawiły się na ulicy Wawrzyńca, były przerażające – wspominają. Następne pół roku pamiętają jak przez sen. – Myśleliśmy, że nie damy rady, że to nie ma prawa się udać – nie kryją. Rano kręcenie sosów, potem smażenie, sprzedaż i pęczniejące tłumy miłośników i wielbicieli. – Byliśmy sami, prawie nie spaliśmy, ale wiedzieliśmy, że to ten moment. albo przeżyjemy, albo zaliczymy klapę – mówią.

Udało się. Ciężką pracą, wysoką jakością i wielkim szacunkiem do klienta stworzyli markę, której nie można się wstydzić, Goście to doceniają.
I choć czasami kolejka zbyt długa, na głowę kapie deszcz, warto się w niej ustawić, i dostać grubo krojone frytki. Od serca.

NASZA MISJA

Przybliżyć oryginalny belgijski smak mieszkańcom Polski!

Taka idea przyświecała nam powołując do życia pierwszy w Krakowie lokal gastronomiczny z oryginalnymi frytkami belgijskimi. Wzorując się na ulicach Nowego Jorku i zachodnich standardach zapragnęliśmy stworzyć najlepszy StreetFood w tym mieście. Naszą ofertę kierujemy do Klientów, którzy cenią naturalną prostotę jedzenia, najwyższej jakości składniki oraz niebanalne i innowacyjne rozwiązania, które stanowią serce naszej filozofii.

NASZE CELE I WARTOŚCI


STANDARD PRACY

Chcemy zbudować sieć franczyzową lokali gastronomicznych serwujących najlepszej
jakości frytki belgijskie w Polsce


PROFESJONALIZM

Budujemy wizerunek profesjonalnego i rzetelnego pracodawcy na rynku lokalnym i ogólnopolskim


INNOWACYJNOŚĆ

Nieustannie zwiększamy innowacyjność prowadzonego biznesu, w każdym obszarze działania